37 huurwoningen in Goese Diep

Heijmans heeft met VolkerWessels onderneming Goossen te Pas Bouw een overeenkomst gesloten voor de afname van kavels binnen de gebiedsontwikkeling Goese Diep in Goes. Goossen te Pas Bouw realiseert hier 37 grondgebonden vrije huurwoningen volgens het MorgenWonen concept. Naar verwachting worden de woningen in mei 2017 opgeleverd. In totaal bestaat het plan uit circa 500 verschillende typen woningen. De complete gebiedsontwikkeling van Goese Diep zal omstreeks 2022 zijn afgerond.

Continuïteit

Met de overeenkomst is de grond door Heijmans overgedragen aan Goossen te Pas Bouw. Hiermee borgen de partners continuïteit in de ontwikkelingen binnen de gestelde kwalitatieve uitgangspunten van het plan Goese Diep. Zo vormen de woningen een waardevolle toevoeging op de bestaande woningen in het middensegment in Goes. De bouw van de huurwoningen start in december. Goese Diep is een nieuwbouwwijk in de meest dynamische omgeving van Goes, naast land- en waterrecreatiegebied de Hollandsche Hoeve en nabij het centrum van Goes.

MorgenWonen

MorgenWonen is een woonconcept van VolkerWessels Vastgoed. Het concept is bedoeld voor grondgebonden huurwoningen, waarbij duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid voor bewoners en gebouweigenaren centraal staan. Alle bouwdelen van MorgenWonen zijn ‘plug & play’ voorbereid en met slimme constructies op elkaar afgestemd. Zo kan de woning met een grote bouwtijdverkorting gerealiseerd worden. De woningen zijn vanwege hun materialisatie uiterst onderhoudsarm en duurzaam, waardoor de bewoners bijna géén energiekosten hoeven te betalen.

Samenwerking Goese Diep

Sinds 2015 werkt Heijmans samen met de Gemeente Goes aan de doorontwikkeling van de gebiedsontwikkeling Goese Diep. De gemeente is verantwoordelijk voor het noordelijke deel van het plangebied. In dit plan zijn circa 150 herenhuizen, watervilla’s op vrije kavels en appartementen opgenomen.. Heijmans ontwikkelt en bouwt in totaal 232 woningen ten zuiden van het gebied. Begin september is gestart met de verkoop van de eerste 34 rijwoningen. Hierna realiseert Heijmans nog appartementen, twee-onder-een-kap- en kadewoningen. Eind 2016 gaan de eerste twee-onder-een- kapwoningen in verkoop. Dit project past in de strategie van Heijmans om in te zetten op zijn kracht als gebiedsontwikkelaar.

Over Goossen te Pas Bouw

Als onderdeel van het VolkerWessels-concern biedt Goossen te Pas Bouw uitgebreide kennis en kunde in alle bouwdisciplines. VolkerWessels ontwikkelt bouwconcepten voor de toekomst van mens, milieu en maatschappij: energiezuinig, comfortabel en met een grote individuele keuzevrijheid. Voor meer info kijk op www.goossentepasbouw.nl

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met bijna 6.500 medewerkers en in de eerste helft van 2016 bijna € 950 miljoen omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer info kijk op: www.heijmans.nl.

Meer weten over Goese Diep? Meld je aan en ontvang vrijblijvend informatie en updates

Ontwikkelaar

Heijmans

Makelaar

Stad & Zeeland

Financiering

Rabobank