ELKE DAG LEVEN ALSOF JE VAKANTIE HEBT

Demion was vaak op het water te vinden, nu woont hij aan het water. “Ik heb permanent een vakantiegevoel. Echt geweldig. Mijn uitzicht vanaf de vlonder of het geweldige dakterras is elk moment anders. Bootjes varen voorbij, kinderen spelen op het water en je ziet allerlei dieren. Ik werk vanuit huis en lunch op mijn terras. Weet je hoe lastig het is om dan weer aan het werk te gaan?” lacht hij. En enthousiast vertelt Demion verder over de kadewoning die hij kocht in Goese Diep.

“Toen ik Goese Diep zag, viel ik voor de ideale ligging, de mooie opzet en de vrijheid die je hier ervaart. Ik woon hier sinds januari 2022 en wat ik bedacht had toen ik het huis kocht, is waarheid geworden. Mijn grote vrijstaande villa verruilde ik voor een iets kleiner huis. Ik moet nu een beetje creatief zijn met het opbergen van al mijn spullen, maar ik krijg er zo ontzettend veel voor terug. Als je van het water houdt, wil je hier wonen.”

Demion vaart graag en als de gekte op de botenmarkt wat genormaliseerd is, gaat hij zeker weer een boot aanschaffen. Nu geniet hij vooral van het zicht op boten. “Laatst gaf The Green Wave aan de overkant een demonstratie met boten. Dan zit je gewoon op de eerste rang. Heel gaaf.”

WAAROM EIGENLIJK NIEUWBOUW?

Demion is duidelijk: “Het is anders nooit naar mijn zin. Bij nieuwbouw kun je het huis helemaal maken, afwerken en (deels) indelen) zoals jij wilt. Ik vind het ook niet erg om daarin te investeren. Je huis is zo belangrijk. Mijn vorige huis was ook nieuwbouw en daar ervoer ik al veel comfort. Hier is dat comfort nog groter. Bij de warmtepomp had ik bedenkingen, maar dat valt me alles mee. Het werkt goed en de zonnepanelen op het dak voorzien het systeem van stroom. Het gevolg is dat ik nauwelijks stookkosten heb en van stijgende gasprijzen heb ik nooit meer last.”

TOEKOMSTDROMEN

“Of dit de plek is waar ik oud ga worden? Nee, dat denk ik niet. Ik heb hier ervaren hoe fijn het is om aan het water te wonen en dat gevoel wil ik nooit meer kwijt. Vrijstaand wonen en zelf een huis bouwen trekt me ook. Dus wie weet dat, als er in de buurt ooit nog een kavel aan het water vrijkomt, ik dit huis verkoop en nieuwe dromen waarmaak. Tot die tijd geniet ik samen met mijn vriendin en haar kinderen van deze fantastische plek. Laat die zomers maar komen.”

Wil jij net als Demion elke dag leven alsof je vakantie hebt?

Dat kan! Er zijn nog enkele 3-laagse kadewoningen van de laatste fase beschikbaar.

 

Bekijk de woningen →