HEDENDAAGS ONTWERP MET EEN ZEEUWS TINTJE

ARCHITECT AAN HET WOORD

Herwig Minnen en Martijn Jansen van Architecten Alliantie uit Goes maakten het ontwerp van de kadewoningen. Daarbij lieten ze zich vooral inspireren door typisch Goese elementen van woningen in Goes en de Zeeuwse schuren.

Herwig vertelt er enthousiast over: “Natuurlijk was het haventje in Goes ook een belangrijk referentiekader. Daar zie je een rijkheid aan verschillende panden langs de kade. Allemaal met een eigen verhaal en gezicht. Deze woningen worden gelijktijdig gebouwd, waardoor er uniformiteit is. Toch zijn de huizen straks duidelijk van elkaar te onderscheiden.

 

Volop variatie

Om te beginnen zijn de woningen er in verschillende breedtes en hoogtes. Daarbij hebben we drie verschillende kleuren metselwerk gebruikt. Er is een witte steen die doet denken aan de witgekalkte huizen in de haven en daarnaast kozen we voor twee genuanceerde stenen in grijs/bruin/geel- en rood/paars-tinten. Samen vormen ze een mooi ensemble. Gespeeld met ‘Goese dieptes’ In Zeeland zie je veel schuren met zwart hout. De ramen hebben witte kozijnen en een wit kader. Dat element komt terug in de Kadewoningen. Zowel aan de voor- als achterkant. Aan de voorkant steekt het element wat naar voren uit en ligt de daklijst wat lager, waardoor een heel speels karakter ontstaat. De voordeur ligt weer wat dieper en met getrapt betonwerk maken we dan een sprong naar de deur van de inpandige berging. Dit soort nisjes van zo’n 30 centimeter diep zie je in Goes veel. ‘Goese dieptes’ zorgen voor een warm welkom.

 

Maximaal ervaren dat je aan het water woont

Van architectuur maakt Herwig een sprongetje naar de locatie waar deze woningen komen. “Ja, prachtig toch! Waar heb je dat nou, een huis met een groot terras direct op het water. We wilden die waterbeleving maximaal tot zijn recht laten komen. Daarom zijn de huizen ook op de kade gebouwd. Het terras ligt wat lager, zodat je geen afstand tot het water ervaart en makkelijk in je boot kunt stappen. Daarbij is het heel fijn dat je vanuit je woonkamer en leefkeuken over het tuinmeubilair het water opkijkt.”

 

Aan jou de keuze

Je hebt straks de keuze uit een hoekwoning of een tussenwoning met twee of drie woonlagen. In het plan komen twee woningen met een tweede verdieping, voorzien van een dakterras. Bij de andere tweelaagse woningen is dat een optie. Zo bieden de Kadewoningen voor elk wat wils. “We hebben nog wat meer opties uitgewerkt. Kopers kunnen kiezen voor verschillende indelingsvarianten. Ook een vide is hier mogelijk. De variatie aan woningen is al groot en wordt nog groter door individuele keuzes die gemaakt kunnen worden. We kijken ernaar uit om te zien hoe mensen hier straks heerlijk aan het water leven in een huis dat helemaal past bij hun leven.”

goese diep kadewoningen

UNIEKE KADEWONINGEN

  • Vanaf € 449.000 ,- vrij op naam
  • 107 – 165 m² woonoppervlakte
  • Zonnig terras aan het water
  • Eigen aanlegsteiger met plek voor boot
  • Keuze uit 2 of 3 woonlagen

Bekijk de kadewoningen →​