Een huis mét tuin in hun geliefde Goes

Kaj en Marjolein kochten nog geen jaar geleden een twee-onder-een-kapwoning in Goese Diep. Als we het stel spreken, hebben ze net een paar dagen de sleutel in handen. “Ja, het is supersnel gegaan. Ik denk dat het huis er in 8 maanden stond. En al die maanden zijn we bijna elke dag even op bij de bouw gaan kijken om de vorderingen te zien. Door corona moesten we thuis werken en dan liepen we in de pauze even die kant op. Zo is het huis al eigen geworden nog voor we er woonden.”

Kaj vervolgt: “We huurden een appartement in de binnenstad van Goes. Superfijn, maar we hadden geen tuin en die misten we steeds meer. Zo startte onze zoektocht. We bekeken een bestaand huis en een ander nieuwbouwproject, maar dat was het net niet helemaal. Toen kwam Goese Diep op ons pad. De ouders van Marjolein attendeerden ons op het project.”

Gelijk verliefd, alles klopte

Kaj en Marlein bezochten de infodag van Stad en Zeeland en waren gelijk verliefd. “Alles klopte. Goese Diep ligt ideaal. Hier woon je lekker buiten en de Hollandsche Hoeve is praktisch je achtertuin. Daarbij ben je ook zo in ons gezellige Goes, de stad waar we allebei zijn opgegroeid. Daarbij vinden we het huis echt heel mooi. De kleur van de baksteen en de uniekheid die het huis uitstraalt. Geen eenheidsworst, maar echt óns thuis!”

Onze favoriete plek

Als we Kaj vragen naar de favoriete plekken in en om het huis, is hij stellig. “Voor mij is dat de tuin. Die is echt heel groot en ligt op het zuiden. Ik zie al helemaal voor me hoe we hier barbecueën en met vrienden en familie een biertje drinken. Van die tuin wil ik echt iets moois maken. We wonen er nog niet, maar ik zie ons ook al helemaal zitten in de keuken met eiland. Gezellig!”

Het voordeel van nieuwbouw

Het grote voordeel van nieuwbouw is dat je alles op je eigen manier kunt doen. Daar heeft dit stel ook gebruik van gemaakt. Natuurlijk wordt het huis helemaal naar hun smaak ingericht, maar ook tijdens de bouw hebben ze een aantal zaken laten meenemen. “We hebben de badkamer groter gemaakt en wat extra stopcontacten laten aanbrengen. Voor ons is het prima zo, voor nu. En weet je wat het fijne is? Als er gezinsuitbreiding komt, is ons huis ook nog ruim genoeg. We zijn klaar voor de toekomst.”

Nu moet er eerst nog geklust worden en daarna kan het echte genieten beginnen. We wensen Kaj en Marjolein heel veel woonplezier!

 

Twee-onder-een-kap Goesediep

Tweekappers

Word jij een van de buren van Kaj en Marjolein? Er zijn nog 2 twee-onder-één-kapwoningen beschikbaar in Lijzijde.

Bekijk tweekappers »