Wel de vrijheid van aan het water wonen
Niet de zorgen om het onderhoud van een tuin

Kees en José Bal woonden met ontzettend veel plezier aan het Goese Meer. Daar kochten ze 25 jaar geleden een nieuw huis met grote tuin. Heerlijk was dat toen. Maar nu wordt het onderhoud van de tuin ze wat teveel en toch zouden ze voor geen goud het vrije gevoel van aan het water wonen opgeven. En dat hoeft ook niet, blijkt als we Kees spreken.

“We kennen Goese Diep goed, want het gebied maakt onderdeel uit van de totaalontwikkeling, waar ons huis destijds onderdeel van uitmaakt. We zagen dat er appartementen met zicht op het water te koop waren. Maar zo’n balkon vonden we toch wat te klein. De Kadewoning daarentegen was precies wat we zochten. Het huis heeft een groot terras aan het water én de mogelijkheid om in de toekomst een bad- en slaapkamer op de begane grond te maken. Daar hebben we nu nog geen gebruik van gemaakt, maar fijn te weten dat het kan.”

Klaar voor de toekomst

“Verder vinden we het heel prettig dat we met dit huis klaar zijn voor de toekomst. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinig wonen zijn zo hard gegaan de afgelopen jaren. Fijn als we daar ook van kunnen profiteren. Dit huis is voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en comfortabele vloerverwarming. We hebben voor de optie gekozen om nog meer zonnepanelen op het dak te leggen, zodat ons huis nóg energiezuiniger is.”

Dat voelt vertrouwd

25 jaar geleden was Heijmans de bouwer van het huis van de familie Bal en dat is goed bevallen. “Dat Heijmans ook deze huizen bouwt, voelt vertrouwd en heeft zeker ook meegewogen in de besluitvorming. De architectuur sprak ons ook aan. We zijn echte Zeeuwen en herkenden gelijk de knipoog die de architect heeft gemaakt naar de oude Zeeuwse schuren. De zwarte houten delen zijn voorzien van witte kozijnen en het luifeltje boven de voordeur is voor ons een leuk stukje nostalgie.”

Aanlegsteiger

“De ruime aanlegsteiger geeft de mogelijkheid tot het aanleggen van een boot tot 9 meter. We hebben al ervaren hoe prettig het is om de vrijheid te hebben een stukje te kunnen varen op het Goese Meer of richting Goese haven te koersen. Als vrienden langskomen met de boot en ze bij ons kunnen aanleggen, geeft ons dat echt zo’n een vakantiegevoel!”

Een aanwinst voor Goes

Kees en José vinden Goese Diep en vooral de Kadewoningen een aanwinst voor Goes. “Voorheen kon je alleen maar in een heel groot huis aan het water wonen. Deze woningen zijn nog steeds heerlijk ruim, maar ook perfect voor als je met z’n tweetjes bent. En zoals ik al zei: fijn dat je er een levensloopbestendig huis van kunt maken. Daar wordt maar weinig van aangeboden in Goes en dan woon je hier ook nog eens direct aan het water! We kunnen niet wachten tot we de sleutel krijgen.”

Achterzijde kadewoningen Goese Diep

Kadewoningen

Wil jij net als Kees en José aan het water wonen in Goese Diep? Er zijn nog kadewoningen beschikbaar!

Bekijk kadewoningen »